Een ontwerp van Dimitrij Zadorin.
Het ontwerp is voor theater toneelgroep Amsterdam.
Ik vond in dit ontwerp de gevel erg bijzonder vandaar dat ik daar meer informatie over ben gaan zoeken. Helaas is dit niet gelukt omdat er ook niks over de ontwerper is te vinden. En op de site van de toneelgroep van Amsterdam kon ik ook niks vinden. Ik denk dat het een natuurlijke gevel is die zeer isolerend werkt dat wil zeggen in de winter houd de gevel de warmte in het pand en in de zomer zorg het voor verkoeling.
Dit is een ontwerp van Aikaterini Mastoraki.
Het is een huis voor professionele moderne dans.
Ik vind het een mooi ontwerp omdat het ligt oogt en dat zie je ook terug in de meeste dans. Waarom oogt het voor mij ligt omdat het van de grond komt er is gekozen voor semi transparante materialen aan de gevels. Er zit na mijn mening ook veel beweging in het pand door de hoeken en de strakke lijnen .Dit is nu echt een voorbeeld van architectuur wat rekening houd met de toepassing die inwendig plaats gaat vinden.
Hier ziet u een overzicht van het architectuur gedeelte. Ik vond het erg mooi gedaan er zat in mijn beleving echt 1 lijn in de presentatie. De maquettes waren ruim gepresenteerd waardoor je goed naar elk ontwerp kon kijken. Ik vond de pallets ook bij de omgeving passen van de loods.
Beeld hal werk
Wat is het tentoonstellingsconcept van Beeldhalwerk en hoe ervaar je dit. Zou je het zelf ook zo doen?
Antwoord: Het thema van de tentoonstelling heeft veel te maken met de elementen van de natuur/mensheid te maken. Dat wil zeggen water, licht, wind, balans, wonen, land en voortbewegen.
Het concept is in mijn ogen meer gericht op het feit dat de kunstwerken/beelden dicht op elkaar waren gepositioneerd waardoor je het niet in zijn geheel kon bekijken zonder andere kunstwerken/beelden in je beeld te hebben.
Ik ervaar de ruimte als krap maar toch ook imposant op zijn eigen manier. Ik denk dat de jeugdige bezoekers dit concept zeker aanspreken omdat het lekker snel gaat en toch niet altijd even zo secuur kunnen kijken naar kunst. De oudere bezoeker zal het denk ik als rommelig ervaren en onprettig.
Zou ik het zelf ook zo doen. Ik denk het wel een beetje alleen had ik de kunstwerken wel iets meer adem gegund waardoor je waarschijnlijk meerdere mensen kunt aanspreken met deze tentoonstelling.
Installatie van Krijn de Koning.
De vragen: Hoe ervaar je ruimtelijkheid van het werk van Krein de Koning?
Het is doordacht. Hij doet na mijn mening veel met kijk en zicht lijnen. De kleuren hebben wel ieder zijn eigen eigenschap. Dit zorgt ervoor dat alle ruimtes onderling veel van elkaar verschillen terwijl ze dat in werkelijkheid niet zijn!
Hoe ervaar je nu de kerk, nu je op 5m hoogte kunt lopen?
Als minder hoog. Het geeft wel een extra dimensie omdat er nu ook ruimte onder je is. Je gaat meer op details letten omdat deze nu zichtbaar zijn.
Hoe ervaar je de kerk erna als je weer beneden staat?
Hoger maar wel rommeliger door die constructie (de stijgers) van het bouwwerk. De bogen worden wel imposanter doordat je het van verderaf ziet. Ik vond ook dat het leek alsof het dak op je afkomt dit kon ook komen door de donker bruine kleur.
Stedelijk Museum Amsterdam
Vragen:Hoe verhoud de nieuwe ingang zich met het oude Stedelijke Museum?
Door kleurgebruik en het terug laten komen van kleurrijke elementen boven de boog en tevens verwerkt in het glas.
Geeft het een extra stimulans om binnen te gaan?
Ik werd echt naar binnen gezogen! door de zit elementen in het voorste gedeelte heb je wel meer het gevoel dat het daardoor meer leeft.
Geeft het een extra gewicht aan de collectie?
Dat vind ik niet. Het zegt niks over de collectie die binnen in het museum te zien zijn.
Wel is is het beide modern daarin zou je misschien een link kunnen leggen met hal en museum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten